post image

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Crocodilino είναι δίπλα στους γονείς που προβληματίζονται για το ποια παπουτσάκια πρέπει να πάρουν στα παιδάκια τους (αναζητούν τα κατάλληλα/ιδανικά παιδικά παπούτσια) για την επιστροφή τους στο σχολείο. Στη Crocodilino θα βρείτε μεγάλη ποικιλία αθλητικών (σε αθλητικά) και όχι μόνο, μονόχρωμα ή πολύχρωμα, με φωτάκια ή στρας, άνετα με velcro λουράκια ή με κορδονάκια, (μποτάκια ή sneakers).

Ποια λοιπόν είναι τα 5 κύρια σημεία που θα πρέπει να κοιτάξουν οι γονείς;

1. Μέγεθος Παπουτσιού (Μεγεθολόγια εταιρειών & Σωστή μέτρηση)

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάθε εταιρεία υποδημάτων (όπως η Geox, Adidas, Lelli Kelly) διαθέτει το δικό της μεγεθολόγιο. Αυτό συμβαίνει διότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για κάθε μοντέλο διαφέρουν από σχέδιο σε σχέδιο και ανά σεζόν (χειμώνα – καλοκαίρι). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μια παιδική πατουσίτσα που έχει μήκος 15 εκατοστά και θα προτιμήσει το νούμερο 25 στα παπουτσάκια Crocodilino, σε άλλη εταιρεία (π.χ. Geox) ενδέχεται να χρειαστεί το νούμερο 26 (π.χ. λόγω στενότερης φόρμας σε ορισμένα σχέδια). Βασική προϋπόθεση για τη σωστή επιλογή του νούμερου είναι η σωστή μέτρηση του ποδιού. Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας ''Βρείτε τα σωστά νούμερα στα παπούτσια'' , ωστόσο μπορείτε να το παρακολουθήσετε και στο κανάλι μας εδώ!

2. Υλικό κατασκευής

Εξίσου σημαντικό για την αγορά ενός παιδικού παπουτσιού είναι και το υλικό κατασκευής. Το παπούτσι πρέπει να αερίζεται επαρκώς ώστε να μην ιδρώνει το ποδαράκι. Επίσης, το βάρος αλλά και το μήκος του παπουτσιού θα πρέπει να έχουν σωστή εφαρμογή. (Το βάρος του παπουτσιού και η άνεση που προσφέρει είναι κύρια κριτήρια επιλογής. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να επιλέξουμε το σωστό νούμερο.) Πως θα το καταλάβουμε; Θα το ελέγξουμε πρώτα εμείς οι γονείς ψιλαφίζοντας το στη μύτη του παπουτσιού και θα αφήσουμε το παιδί να μας πει πως αισθάνεται φορώντας το παπούτσι.

3. Εσωτερικός πάτος – Ανατομικότητα

Όπως προτείνει η σύγχρονη ιατρική, (για) τα πρώτα παπούτσια των παιδιών καλό είναι οι γονείς να δρούνε προληπτικά και να επιλέγονται ανατομικά παπούτσια για την υγεία των παιδικών πελμάτων. Ο ανατομικά σχεδιασμένος δερμάτινος πάτος αγκαλιάζει και προστατεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πόδι του παιδιού. Τα υποδήματά της Crocodilino είναι, επιπλέον, εξαιρετικά εύκαμπτα και προσφέρουν σταθερή στήριξη. Το ήξερες; (αν γίνεται γραφικό – τύπου συννεφάκι) Όλα τα υποδήματα Crocodilino εγκρίνονται από παιδοορθοπεδικό και η μαλακή δερμάτινη εσωτερική επένδυση προσφέρει την αναγκαία υγιεινή και ασφάλεια σε όλα τα παιδιά.

4. Δέσιμο – Κούμπωμα

Σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία των κουμπωμάτων για τα παπουτσάκια κλειστού τύπου (χειμερινά) πρώτων βημάτων είναι σκρατς – velcro. Μεγαλώνοντας το παιδί, προστίθενται επιλογές όπως είναι τα ελαστικά κορδόνια χωρίς δέσιμο ή και τα παραδοσιακά κορδόνια. Ενώ στα παπούτσια ανοιχτού τύπου (πέδιλα – παπουτσοπέδιλα) κυριαρχούν κυρίως τα σκρατς για αγόρια και κορίτσια, με τη διαφορά ότι στα κορίτσια θα βρείτε αρκετά σχέδια που δένουν με μεταλλική αγκράφα. Δεν υπάρχει φυσικά κάποιος δέσιμο που χαρακτηρίζεται καλύτερο από κάποιο άλλο, αρκεί τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους, να μπορούν να τα κουμπώνουν ή/και ξεκουμπώνουν εύκολα μόνα τους. Για αυτό το λόγο, συστήνονται κυρίως τα αυτοκόλλητα λουράκια Velcro για παπουτσάκια πρώτων βημάτων, όπου είναι ευκολότερο για τα παιδιά να τα κουμπώνουν μόνα τους. Αυτό διευκολύνει και τους γονείς καθώς τα παιδιά αρχίζουν να ανεξαρτητοποιούνται σιγά σιγά.

5. Μοντέλα και χρώματα

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Αφού έχετε επιλέξει το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια για τους μικρούς μας φίλους, λαμβάνοντας υπόψιν σας τα παραπάνω κριτήρια, καλό θα ήταν να αφήσουμε την τελική απόφαση του μοντέλου και του χρώματος πάνω στο παιδί. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τα παιδιά, από το να φοράνε τα παπουτσάκια που τα ίδια διαλέξανε.

Ούτως ή αλλιώς για εκείνα προορίζονται! ‘’Backpacks, lunchboxes, παγούρια, αθλητικά, sneakers και πολλά άλλα σε διάφορους funky χρωματισμούς και σχέδια σε περιμένουν στο e-shop της Crocodilino για μοναδικές αθλητικές και lifestyle εμφανίσεις!!!’’ (Άσχετο αλλά μπορούμε να το κολλήσουμε κάπου;)

Η Crocodilino αποτελεί σταθερά τη no1 επιλογή για το παιδικό παπούτσι, διαθέτοντας μεγάλη γκάμα προϊόντων τόσο στα παπούτσια όσο και σε νέες κατηγορίες όπως σχολικές τσάντες, lunchbox, παγούρια κ.ά. .
Φέτος, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε:
• Αθλητικά παπούτσια (Adidas, Skechers, Reebok, κ.ά.)
• Αθλητικά παπούτσια με φωτάκια • Μποτάκια σε μοντέρνα σχέδια (Replay, Levi’s Kids, κ.ά.)
• Sneakers (Pepe Jeans, Geox, Yup, κ.ά.)
• Σχολικές τσάντες, τσάντες γεύματος, παγούρια

Η νέα σχολική χρονιά σίγουρα δεν θα είναι όμοια με καμία προηγούμενη. Μοντέρνες επιλογές με στυλ που θα κάνουν τα κορίτσια μας λαμπερά και τα αγόρια μας πιο cool.

Καλές Αγορές!!!